rotown logo in vierkant
 • Stichting Live at Rotown
 • 0066.80.690
 • Jaarrekening-2017-Stichting-Live-at-Rotown
  Jaarrekening-2017-Stichting-Live-at-Rotown
 • Nieuwe Binnenweg 19 / 3014 GB Rotterdam

 • 010-4362642
 • http://www.rotown.nl
 • info@rotown.nl
 • De doelstelling van LAR is het aanbieden van vernieuwende programmering, waarbij de muzikale kwaliteit van de acts voorop staat. Daarbij wordt in principe geen enkel genre buiten gesloten. Toch is er een verbindende factor in de acts die op het podium van Rotown terecht komen: het draait om het liedje.
  Bands die veel belang hechten aan effect-bejag of gimmick-gedrag zullen niet zo snel worden geprogrammeerd. De programmeurs van Rotown hebben vooral een signalerende functie en zoeken naar nieuwe aanstormende artiesten uit binnen- en buitenland. Bands die in Rotown hebben gespeeld zijn later vaak terug te vinden in de line-up van festivals als Lowlands, Noorderslag, Motel Mozaique en Crossing Border. Voor veel boekers en programmeurs in den lande fungeert Rotown als een keurmerk en tevens proeftuin voor de toppers van morgen. Rotown heeft oog voor nieuwe ontwikkelingen in binnen- en buitenland, maar houdt ook steeds zicht op de regionale en lokale talenten.

 • Het streven van de Stichting Live at Rotown voor de komende jaren is om opnieuw een spannende en vernieuwende programmering neer te zetten, in Rotown en op andere bijzondere Rotterdamse plekken. Het programmeren van (nieuwe) bands, dj’s en ruimte geven aan talent is onze grote passie.
  Rotown wil zich in de komende periode ontwikkelen van het beste podium van Nederland naar de beste club van Rotterdam. We willen een spilfunctie gaan vervullen in de Rotterdamse popmuziekkalender door ervoor te zorgen dat een breed programma-aanbod een passende plek krijgt op een Rotterdams podium. Hiermee zal een groter publiek worden bereikt. Ook de levendigheid in de stad en in de uitgaanswereld zullen hiervan profiteren.

  Rotown blijft scherp op het scouten van (nieuw) talent en het bieden van een podium aan onbekende, veelbelovende bands, acts en dj’s. Ook de grotere namen laten we niet aan Rotterdam voorbij gaan. Daarnaast heeft Rotown een goede naam hoog te houden onder muziekliefhebbers en artiesten. Het Rotownpodium wordt door publiek en bands gewaardeerd vanwege de korte communicatielijnen en de professionele, klantvriendelijke productionele infrastructuur. Beide zijn voor Rotown onderscheidende waarden die ook in de toekomst van essentieel belang blijven.

  De kleine LAR-organisatie heeft een grote ervaring opgebouwd met festival- en poporganisaties en het programmeren op kleine en grote podia. Een greep uit de programma’s waaraan wij een substantiële bijdrage hebben geleverd of nog steeds leveren: het 10-daagse festival Valkhof Affaire Nijmegen, Eurosonic/Noorderslag Groningen, Motel Mozaique Rotterdam, Bazar Curieux Rotterdam, North Sea Round Town Rotterdam, Nighttown On Tour, Stichting What’s Live, Nighttown, WATT, de Unie en Rotown. In de periode 2013–2016 willen wij minimaal 12 optredens per jaar boeken voor een doelgroep van boven de 500 personen. Acts voor een publiek van deze omvang hebben nu in Rotterdam eigenlijk geen plek. Het is bedoeling Rotterdam weer op de kaart te zetten voor de grotere concerten. De optredens zullen worden geprogrammeerd op podia die voldoen aan professionele eisen qua geluid, logistiek en veiligheid, opvang van publiek en bands, alsmede voor een breed publiek voldoende aantrekkelijk en toegankelijk zijn.

 • De heer C.M. Van Der Stel (voorzitter)
  Mevrouw M. Colenbrander (secretaris)
  De heer B.G. Kruisselbrink (penningmeester)

 • Ontvangen geen vergoeding of vacatiegeld.
 • Beloningsbeleid directeur: conform CAO Nederlandse Podia

 • CAO Nederlandse Podia en -Festivals