AQ_logo_CMYK_main
 • Stichting Amstel Saxofoonkwartet

 • 810656772

 • StichtingAmstelSaxofoonKwartet Jaarrekening 2017

  StichtingAmstelSaxofoonKwartet Jaarrekening 2017
 • Stichting Amstel Saxofoon Kwartet Beleidsplan 2019

  Stichting Amstel Saxofoon Kwartet Beleidsplan 2019StichtingAmstelSaxofoonKwartetBestuursverslag&Jaarrekening2017redsize

  StichtingAmstelSaxofoonKwartetBestuursverslag&Jaarrekening2017redsize
 • Postbus 10410 1001 EK Amsterdam

 • 0294750980

 • http://www.amstelquartet.nl
 • info@amstelquartet.nl

 • Amstel Quartet ‘Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld’, dat is het Amstel Quartet. Sinds de oprichting in 1997 speelt het kwartet oude muziek, nieuwe muziek, populaire muziek, wereldmuziek, al of niet in bewerking. De instrumentale en muzikale vaardigheden van de individuele leden worden samengevoegd in een kwartet dat op het hoogste niveau musiceert. Virtuositeit, grensverleggende artisticiteit en een ongekend doorzettingsvermogen zijn de kernwoorden. Met een zeer persoonlijke aanpak en met een niet aflatend streven naar perfectie weet het kwartet een groot publiek van kenners, liefhebbers en passanten te boeien. Kernactiviteiten : · concerten en voorstellingen · verbreding en verdieping van het repertoire voor saxofoonkwartet · projecten die de saxofoon en het saxofoonkwartet bij een groter publiek bekend maken

 • missie Het Amstel Quartet is een saxofoonkwartet, opgericht in 1997. Het kwartet speelt oude muziek, nieuw gecomponeerde muziek, popmuziek en wereldmuziek, al of niet in bewerking, waarbij de grenzen tussen deze genres vervagen. De vier leden van het kwartet, Remco Jak, Olivier Sliepen, Bas Apswoude en Harry Cherrin, vormen samen de artistieke leiding. Het ensemble wil verder professionaliseren en daarvoor op freelancebasis diverse zakelijke en professionele krachten inhuren. Het kwartet is internationaal actief en wordt vertegenwoordigd door gerenommeerde agenten voor boekingen in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en de Duitstalige markt. Via de sociale media onderhoudt het Amstel Quartet contact met zijn internationale publiek. De komende jaren wil het kwartet meer aspecten van de ontwikkeling en uitvoering van programma's zelf onder controle houden, in plaats van die aan programmeurs en externe producenten over te laten. De eigen artistieke keuzes en de manier waarop het publiek bij het maakproces betrokken wordt, zullen volgens het plan meer dan voorheen richtinggevend zijn. Verder zoekt het ensemble naar mogelijkheden om het repertoire verder uit te breiden met nieuwe composities, waarbij opdrachten verstrekt zullen worden aan aansprekende componisten die nog niet, of weinig, voor saxofoons hebben geschreven. Daarnaast wil het Amstel Quartet met vernieuwende (theater)makers samenwerken aan voorstellingen waarbij het publiek wordt meegesleept in bijzondere ervaringen.

 • bestuur Alouisia de Leeuw – voorzitter (sinds 23-05-2012) Jeffrey van Lakerveld - penningmeester (sinds 01-12-2013) Barbara Suters – secretaris (sinds 26-02-2017) artistieke leiding en muzikale uitvoering Remco Jak – sopraansaxofoon Olivier Sliepen – altsaxofoon Bas Apswoude – tenorsaxofoon Harry Cherrin – baritonsaxofoon Alle kwartetleden bespelen eveneens de EWI, een elektronisch blaasinstrument: https://en.wikipedia.org/wiki/EWI_(musical_instrument) Alle kwartetleden maken arrangementen voor saxofoonkwartet dagelijkse praktische leiding en uitvoering Olivier Sliepen – manager, planner, social media Remco Jak – grafisch ontwerper, web manager, digital office manager, planner Bas Apswoude – planner, administrateur, social media Harry Cherrin – productionele assistent Stef Koenis - boekingen Frank van der Weij - zakelijke leiding (sinds 01-12-2017)

 • ontvangen geen vergoeding of vacatiegeld.

 • Er is geen algemeen directeur.

 • een andere of geen cao. Zie uitleg hieronder.

 • De dagelijkse leiding wordt uitgevoerd door de kwartetleden, boeker en zakelijk leider. Allen werken op projectbasis.