F_logo_C_transp_zwart
 • Stichting Het Filiaal theatermakers
 • 802924256
 • Jaarrekening Hft 2018 DEF
  Jaarrekening Hft 2018 DEFKerngegevens Jaarrekening 2019 ANBI
  Kerngegevens Jaarrekening 2019 ANBIHet Filiaal theatermakers - ANBI Kerngegevens 2020-5f232fc7
  Het Filiaal theatermakers - ANBI Kerngegevens 2020-5f232fc7
 • bestuursverslag def 2018
  bestuursverslag def 2018Het Filiaal theatermakers Standaardformulier publicatieplicht ANBI Algemeen-701fcd68
  Het Filiaal theatermakers Standaardformulier publicatieplicht ANBI Algemeen-701fcd68
 • Kapelweg 7
  3566 MK Utrecht

 • 0302734956
 • http://www.hetfiliaal.nl
 • info@hetfiliaal.nl
 • Het Filiaal theatermakers is het grootste jeugd- en muziektheatergezelschap van Midden Nederland en gevestigd in Utrecht. Met onze voorstellingen willen we zoveel mogelijk kinderen en volwassenen verrassen, emotioneren en op een andere manier naar de wereld laten kijken. Door zowel openbare- als schoolvoorstellingen te spelen, bereikt Het Filiaal alle lagen van de bevolking. Bij elke voorstelling wordt een aanvullend programma ontwikkeld waarmee op school en thuis de theaterervaring verlengd en verdiept kan worden. Het Filiaal theatermakers heeft geen winstoogmerk.

 • “Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal”

  Dit citaat van Albert Einstein verwoordt kernachtig de visie van Het Filiaal. In een tijd waarin het meestal gaat om “input en output” en de meerwaarde van kunst en cultuur ter discussie staat, streven wij onbekommerd naar lenige hersenen en vrije geesten.
  Met onze voorstellingen willen we zoveel mogelijk kinderen en volwassenen verrassen, emotioneren en op een andere manier naar de wereld laten kijken. Kinderen die nu onbevangen van hun eerste theaterervaring genieten, zullen ook in hun latere leven vaker naar kunst en cultuur gaan en er zelf vaker aan deelnemen . En dat dat niet alleen voor de persoon zelf een meerwaarde heeft, maar ook voor stad en maatschappij voordeel oplevert, is allang geen nieuws meer .

  Het Filiaal theatermakers is het jeugd- en muziektheatergezelschap van regio Midden- Nederland, maakt deel uit van de basisinfrastructuur en is gevestigd in jeugdtheaterhuis De Berenkuil in Utrecht. De producties van Het Filiaal zijn divers wat betreft volume, artistieke inhoud en leeftijdsgroep maar altijd speels, dynamisch, muzikaal en levenslustig. Ons doel is om met toegankelijke en professionele voorstellingen zoveel mogelijk kinderen een onvergetelijke theaterervaring te bezorgen. Met een combinatie van vrije- en schoolvoorstellingen bereiken we alle lagen van de bevolking. En bij elke voostelling wordt, met gebruikmaking van diverse kunstdisciplines, een aanvullend programma ontwikkeld waarmee op school en thuis de theaterervaring wordt verlengd en verdiept.

  Het gezelschap werkt met wisselende teams van acteurs, gastregisseurs, tekstschrijvers, ontwerpers en musici. De kern bestaat uit artistiek leider Monique Corvers, componist/musicus Gábor Tarján en objecttheatermaker Ramses Graus. De zakelijke leiding is in handen van Marjolein van Bommel. We beschikken over een sterk en hecht ondersteunend team. Voor techniek, licht en geluid werken we met een vaste kern van freelancers. Aan Het Filiaal is een cultuurcoach verbonden die op twee brede scholen in Utrecht werkzaam is.

 • Naam: van Deursen - Duerinck, J.V.C.
  Functie: Voorzitter

  Naam: Ravesteijn, J.L.
  Functie: Penningmeester/vice-voorzitter

  Naam: Mw. B. Verberne-Talidi
  Functie: Lid

  Naam: Dhr. Dr. W. Rennen
  Functie: Lid

  Naam: Dhr. W.J.J. van den Heuvel
  Functie: Lid

 • Ontvangen geen vergoeding of vacatiegeld.
 • conform CAO Toneel en Dans

 • CAO theater